عطر زنانه ,عطر مردانه,عطر مینیاتوری(جیبی),بادی اسپلش,عطر کودک,اسپری,

عطر ماده‌ای خوشبو است که برای خوشبوسازی بدن و یا محیط از آن استفاده می‌شود. عطر از مواد طبیعی و یا از ترکیب اسانس‌ها، تثبیت کننده‌ها و حلال‌ها و ترکیبات معطر تشکیل می‌شود.

عطر زنانه ,عطر مردانه,عطر مینیاتوری(جیبی),بادی اسپلش,عطر کودک,اسپری,

عطر ماده‌ای خوشبو است که برای خوشبوسازی بدن و یا محیط از آن استفاده می‌شود. عطر از مواد طبیعی و یا از ترکیب اسانس‌ها، تثبیت کننده‌ها و حلال‌ها و ترکیبات معطر تشکیل می‌شود.

معرفی چند عطر معروف و هنر در ترکیب عطرها

عطر L`Acquarossa که محصولی از کمپانی فندی میباشد، دارای ترکیبی از رایحه ماندارین، ترنج، آلوی سیاه، شکوفه‌های پرتقال و گل رز، مگنولیا ، شاه‌پسند ، نعنا هندی و سدر سرخ  است . این عطر رایحه‌ای گرم و تلخ دارد که مناسب برای روزهای سرد پاییزی میباشد. این عطر به دلیل داشتن رایحه سنگین ، مناسب برای استفاده در مهمانی های شبانه فصل سرد پاییز و زمستان میباشد.

One Desire

Dolce &Gabbana



ادکلن جدید دولچه گابانا، عطری است با رنگ و بویی کاملا شرقی و ترکیبی از ترنج، نارنگی، زنبق و شکوفه‌های گل‌مریم ، کارامل، وانیل، چوب صندل و مشک ، با رایحه ای  شیرین و دلچسب که مناسب برای روزهای سرد پاییزی میباشد . بانوانی که می‌خواهند منحصر به فرد باشند ، عطر دولچه گابانا انتخاب مناسبی برای آن ها است . 

L'Amour

Lalique


Lalique L'Amour ترکیبی است از مرکبات و چوب‌های معطر ، شکوفه‌ ترنج، گل رز، یاسمن ، چوب سرو و صندل . رایحه چوب در این عطر غالب است و این عطر (لالیک لامور) گزینه مناسبی برای دوستداران رایحه های چوبی میباشد .

Flower in the air

KENZO


عطری بر فراز شهر پاریس ! عطری شیرین و مناسب روزهای سرد پاییزی میباشد . عطر Flower in the air مطابق با نامی که دارد ترکیبی از گل های مگنولیا ، رز ، یاسمن که با عطر تمشک و فلفل صورتی ادغام شده و چنین رایحه دل انگیزی را پدید آورده است .

Guilty Black

Gucci


در ادکلن Guilty Black  رایحه گل‌ها کمتر اما طعم شیرین و ملایم همیشگی عطرهای گوچی در آن احساس میشود . رایحه این عطر ترکیبی از میوه‌های تمشک و هلو، فلفل صورتی و عطر یاس بنفش ، نعنا هندی و کهربا است  که رایحه‌ای گرم و دلنشین را بوجود آورده و این ادکلن را برای استفاده در روزهای سرد پاییز مناسب ساخته است .


دسته‌بندی بر اساس غلظت عطر
انواع عطر بر اساس ترکیبات بوزای خود در حلال مناسب (معمولا اتانول یا ترکیب آب و اتانول) شناخته می‌شوند و میزان استفاده از این مواد و نوع و ماندگاری بوی ترکیبات مشخص می‌کند که عطر چه میزان غلظت و ماندگاری دارد. یعنی هرچه درصد روغن‌های معطر در حلال افزایش یابد دوام و ماندگاری و شدت بوی عطر هم بیشتر خواهد شد. در دنیای عطرها اصطلاحات خاصی برای توصیف نسبی میزان غلظت این مواد به کار می‌رود که میزان تقریبی درصد روغن معطر موجود در عطر را نشان می‌دهد. این اصطلاحات عبارتند از:
پرفیوم یا عصاره  بین ۱۵ تا ۴۰ درصد (معمولا حدود ۲۰ درصد ماده معطر را شامل می‌شود)
ESdP  یا Espirit de Perfum  که به ندرت استفاده می شود و غلظتی بین ۱۵ تا ۳۰ درصد دارد.
او دو پرفیوم یا EdP بین ۱۰ تا ۲۰ درصد (معمولا ۱۵ درصد ماده معطر دارد)
او دو تویلیت یا EdT بین ۵ تا ۱۵ درصد (معمولا ۱۰ درصد ماده معطر دارد)
او دو کلن یا  EdC  بین ۳ تا ۸ درصد ( این نوع عطر معمولا ۵ درصد غلظت دارد و از رایحه مرکبات گرفته می‌شود)
اسپری‌ها که غلظتی بین ۱ تا ۳ درصد دارند.
نکته: کلن ها (مانند او دو کلن) از ریشه موادی گرفته می‌شوند که روغن معطر نیستند و معمولا رایحه مرکبات و میوه‌ها را در خود دارند و جزو پرفیوم‌ها دسته بندی نمی‌شوند و بیشتر در عطرهای زنانه کاربرد دارند.

نتیجه تصویری برای معرفی چند عطر معروف

هنر ترکیب عطر چیست؟
هنر ساخت و ترکیب عطر یکی از هنرهای ظریف در صنعت عطر است و به سلیقه شخصی سازنده عطر و قدرت تجسم و خیال وی بستگی دارد و می‌توان آن را جزو هنرهای آبستره (تجریدی) هم دسته بندی کرد. هیچ عطری تنها از یک رایحه واحد تشکیل نشده است و هر عطری از سی تا چندصد ترکیب مختلف را شامل می‌شود. هدف از ترکیب عطر مخلوط کردن رایحه‌های مختلف برای ساخت چیزی واحد و دلپذیر از آن‌ها است. هنرمندی که ترکیب عطر را انجام می‌دهد ابتدا مواد خام را بو می‌کند سپس آن‌ها را به حالت‌های  مختلف ترکیب می‌کند تا نتیجه دلخواه را به دست آورد. طبیعی است که تشخیص بوی صدها رایحه از همدیگر کار ساده‌ای نیست و عطرساز علاوه بر قوه بویایی استثنایی و قوی باید تجربه کافی هم در این کار داشته باشد و فنون و رموز این کار را به مرور زمان بیاموزد. یک ترکیب کننده عطر باید حتی پیش از مخلوط کردن دوباره بتواند تصور کند که این ترکیب چه بویی خواهد داشت و این که چطور باید این ترکیب را انجام دهد تا بویی خاص بر بوهای دیگر غلبه داشته باشد یا همه بوها در یک سطح با هم مخلوط شوند، مجموعه این کارها و مهارت‌ها هنر ترکیب عطر را به وجود آورده است.
مهم‌ترین مساله در ترکیب عطر این است که سازنده عطر بتواند به نوت آغازی، نوت میانی و نوت پایانی عطر دست پیدا کند و بویی را که در طول زمان از عطر به جا خواهد ماند پیش بینی کرده و شکل دهد. عطرسازها علاوه بر حس بویایی و قوه تخیل و پیش بینی قوی باید در علم شیمی هم مهارت داشته باشند چون حس بویایی هرچقدر هم قوی باشد پس از مدتی خسته می‌شود و این علم است که باید به کمک آن بیاید و نقایص حواس انسانی را برطرف کند. ساخته شدن یک عطر (یعنی ترکیب چند رایحه مشخص باهم) زمان زیادی نمی‌برد اما دست یافتن به ترکیبی ایده‌آل و معرفی یک عطر جدید از یک برند می‌تواند سال‌ها وقت عطرسازان را بگیرد که ممکن است تا سه سال هم طول بکشد، یعنی یک عطرساز سال‌ها وقت صرف می‌کند و صدها ترکیب مختلف را با هم امتحان می‌کند تا به چیزی که می‌خواهد دست یابد. این زمان می‌تواند تا سه سال هم طول بکشد اما ساخته شدن عطر L’Aimant پنج سال و عطر Chant d’Aromes از برند گوئرلن ۷ سال و عطرInfini 15 سال زمان برده است.
روش ترکیب عطر
اولین گام در ترکیب عطر معمولا همیشه ایده گرفتن از طبیعت است. سپس عطرساز سعی می‌کند رایحه برگرفته از طبیعت را در شرایطی پایدار و مقاوم در برابر بخار و دمای بالا با کمک مواد خام معطر دیگری که با این رایحه هماهنگ هستند غنا ببخشد. او در آزمایشگاه مخصوص خود مدتی طولانی را به تنهایی و در محیطی پر از انواع اسانس‌ها و رایحه‌ها سر می‌کند و خود را وقف هدفی خاص می‌کند، ساختن ترکیبی عالی. مثلا با ترکیب رایحه درخت سدر و کمی عصاره مگنولیا سعی می‌کند عطری بسازد که رایحه جنگل‌های استوایی و بارانی را تداعی کند یا چیزی بسیار انتزاعی‌تر مثل قطعه‌ای موسیقی. این ایده‌ها تصوراتی را در ذهن هنرمند (عطرساز) پدید می‌آورند و او نوت‌های عطر را بر این اساس انتخاب می‌کند مثلا برای ایده یک قرار عاشقانه در جنگل بارانی نوت اصلی یا اولیه را ترکیب رایحه اسطوخودوس و کاج شکل می‌دهد، نوت میانی از خزه بلوط و پاتچولی ترکیب شده با رایحه ترنج و نوت پایانی را هم چیزی هماهنگ با این رایحه‌ها مثل عطر مشک یا مر تشکیل می‌دهد که همگی با هم یک خاطره زیبای عاشقانه را شکل می‌دهند. در ادامه عطرساز با کمک حس بویایی قوی خود سعی می‌کند تصمیم نهایی خود را در مورد عطر بگیرد، به آن شخصیت بدهد و ترکیب آن را از نظر شیمیایی کامل و پایدار کند. نوت آغازی عطر همیشه باید تازه و تند باشد و حضور گل‌ها، میوه‌ها و گیاهان را که چیزهایی دلپذیر و خاطره انگیز هستند تداعی کند. در مرحله بعدی عطر باید پایدار شود و برای این کار از موادی مثل ریشه زنبق، رزین بنزوئین یا خزه بلوط استفاده می‌شود و سپس یک رایحه پایدار به عنوان نوت نهایی انتخاب می‌شود. در نهایت این مواد بر اساس فرمول‌های شیمیایی تخصصی با هم ترکیب می‌شوند و عطر ساخته می‌شود اما در این مرحله عطر قابل استفاده نیست و باید مدتی در یک فضای تاریک قرار بگیرد تا جا بیفتد و کامل شود.
گفتیم که ماه‌ها و سال‌ها زمان می‌برد تا ترکیبی عالی و ایده‌آل از رایحه‌های مختلف ساخته شود اما گاهی هم تصادف و خوش شانسی در این  فرآیند نقش داشته است مثلا زمانی  که ژاک گوئرلن به صورت تصادفی کمی اسانس وانیل را داخل ترکیب یک عطر ریخت و این عطر خوشبو Shalimar نام گرفت. اما عطرسازان همیشه تا این حد خوش شانس نبوده‌اند و همیشه زمان زیادی لازم است تا رایحه مواد طبیعی استخراج شود (و یا به صورت مصنوعی ساخته شوند) و توسط آن‌ها برای ساخت عطرهای خوشبو مورد استفاده قرار بگیرد. گفته می‌شود برای ساخت یک لیتر عصاره گل سرخ بیش از صد کیلوگرم برگ گل لازم است و در گذشته منابع طبیعی زیادی برای ساخت عطر استفاده می‌شد اما با گسترش فرآیند ساخت رایحه‌های مصنوعی دیگر نیازی به هدر دادن این منابع طبیعی نیست ولی در هر صورت عطرسازان هنوز هم زحمت و وقت زیادی را برای ترکیب عطر و ساخت آن صرف می‌کنند و به همین دلیل است که عطرهای باکیفیت که توسط برندهای معتبر و متخصصان عطرسازی تهیه شده‌اند قیمت بالایی دارند و ارزش پرداخت این پول را نیز دارند.