عطر زنانه ,عطر مردانه,عطر مینیاتوری(جیبی),بادی اسپلش,عطر کودک,اسپری,

عطر ماده‌ای خوشبو است که برای خوشبوسازی بدن و یا محیط از آن استفاده می‌شود. عطر از مواد طبیعی و یا از ترکیب اسانس‌ها، تثبیت کننده‌ها و حلال‌ها و ترکیبات معطر تشکیل می‌شود.

عطر زنانه ,عطر مردانه,عطر مینیاتوری(جیبی),بادی اسپلش,عطر کودک,اسپری,

عطر ماده‌ای خوشبو است که برای خوشبوسازی بدن و یا محیط از آن استفاده می‌شود. عطر از مواد طبیعی و یا از ترکیب اسانس‌ها، تثبیت کننده‌ها و حلال‌ها و ترکیبات معطر تشکیل می‌شود.

سر درد بر اثر رایحه عطر

نتیجه تصویری برای عطر سردرد

اصولا سر درد های که بر اثر رایحه یک عطر خاص به وجود می آید به دو مورد بر میگردد ، میگرن و سینوزیت .
خوشبختانه سینوزیت با روشی ساده یعنی شستشوی مجاری تنفسی با اب ولرم و کمی نمک قابل کنترل میباشد ولی میگرن خیر !
گاهی پیش میاد شما یک عطری را تا حتی نصفه های آن نیز استفاده میکنید و کم کم احساس میکنید به آن حساسیت پیدا کردید و دچار سر درد برای شما میشود . البته فراموش نکنید که تغییرات فصلی و یا آلرژی های فصلی نیز به این موضوع مرتبط هستند .
چنانچه عطری که زده اید برای شما دچار سردرد کرده است و شما نیز فرصت دوش گرفتن ندارید بهتر است با یک ئنبه آغشته به الکل گردن خود را پاک کنید و برای خود یک قهوه یا یک نسکافه درست کرده و همین طور که میل میکنید آن را چندین بار استشمام کنید تا کاملا مجاری تنفسی شما از رایحه عطر پاک شود .
چنانچه باز مایل به استفاده از آن عطر خاص هستید توصیه میشود که دیگر نزدیک به مجاری تنفسی خود نظیر گردن و یا پشت گوش نزنید و بهتر است به لباس خود و آن هم به مقدار کم استفاده کنید .
محرمانه نگه داشتن فرمول دقیق عطر‌های تجاری امر مهمی است .  اما انتشار آن فرمول ها هم ، کمکی به شنونده عطر برای یافتن فرمول آن نمیکند زیرا رایحه آنها به شدت تحت تاثیر بوها و موادی پیچیده‌ است که این عمل را غیر ممکن می سازد . مگر اینکه این فرمول ها در اختیار یک فرد متخصص در عطر قرار بگیرد ، آنگاه به طرز ماهرانه‌ای اجزا و عناصر سازنده آن را کشف می کند . اجرایی ترین راه برای بیان رایحه یک عطر توجه به عناصر آن رایحه و یا خانواده ای است که به آن تعلق دارد .
نتهای رایحه
رایحه ی هماهنگ یک عطر ، همانند موسیقی ، از نت های گوناگون تشکیل شده و دارای سه نت است که به مرور زمان خودشان را آشکار میکنند . اولین بویی که از عطر احساس می شود مربوط به نت ابتدایی یا بالایی می‌باشد . در ادامه آن نت میانی به مشام می رسد  و در آخرین مرحله نت نهایی یا پایه خود را بتدریج آشکار می سازد . این نتها کاملا با دقت و با توجه به فرآیند تبخیر عطر حاصل می‌آیند .
نت بالایی :
نت بالایی ، اولین بویی است که از یک عطر به مشام می‌رسد زیرا مولکولهای سبک و کوچکی  هستند که سریعا تبخیر می‌شوند . احساس یک فرد در مورد عطر و ادکلن مورد پسند خود با استشمام نت ابتدایی یا بالایی شکل می گیرد . پس نتیجتا در میزان فروش محصول نیز بسیار موثر است .
نت میانی :
زمانی که نت بالایی در حال محو شدن می‌باشد پای نت میانی به وسط کشیده می شود  . عناصر موجود در نت میانی ، بدنه یا قلب اصلی یک عطر را تشکیل می‌دهند و پوششی است برای عدم احساس بوی ناخوشایند اولیه نت پایه . البته بوی نامطبوع ابتدایی در نت‌های پایه با مرور زمان مطبوع و دل پذیر می‌شوند . (منظور از بوی ناخوشایند همان بویی است که به اسم بوی الکل در لحظه اول استفاده از عطر ، از آن یاد می شود . )
نت پایه :
پس از محو شدن رایحه نت میانی ، حال نوبت آشکار شدن نت پایه یا نهایی است .  اساس یک عطر را ، نت های میانی و پایه تشکیل می‌دهند . عمق و ثبات هر عطر توسط نت پایه آن عطر به وجود می آید که ترکیباتی غنی و عمیق داشته و معمولا ۳۰ دقیقه بعد از استفاده به مشام می‌رسند .
رایحه‌های نت‌ پایه ، رایحه نتهای بالایی و میانی را تحت تاثیر قرار می دهند ، همینطور رایحه نت پایه توسط عناصر بکار رفته در نت میانی تغییر می‌کند . سازندگان عطرها نت‌های عطرها را منتشر کرده و معمولا آنها را بصورت هرم رایحه‌ها با عبارات انتزاعی به نمایش می‌گذارند .


خانواده‌های بویایی :
نمی توان گروههای مختلف عطرها را مثل هر طبقه بندی دیگری کاملا مجزا طبقه بندی کرد ، هر رایحه‌ای طیف‌هایی از دیگر گروههای بویایی دارد . حتی در عطر‌هایی با عنوان تک گل ، ته بوها و اثراتی ظریف از گروه های دیگر وجود دارد . رایحه‌ای را میتوان کاملا به یک خانواده بویایی خاص نسبت داد که مواد تشکیل دهنده اش تنها از یک ماده خاص تشکیل شده باشد . (مثل رایحه گل محمدی و گلاب )
برای شروع توصیف یک رایحه از دسته بندی گروه های مختلف بویایی استفاده می‌شود که به تنهایی توانایی بیان خصوصیات ویژه آن عطر را ندارد . طبقه بندی سنتی حدودا از سال 1900 میلادی به وجود آمد . که شامل هفت خانواده می باشد که به ترتیب نام میبریم :
1-گل  2-دسته گلها  3-شرقی  4-چوب  5-چرم  6-کاج  7-سرخس .
اما اکنون طبقه بندی مدرن تری مورد استفاده است که از سال 1945 میلادی در ادامه پیشرفت های بسیار زیاد در تکنولوژی عطر سازی و تغییرات در سبک و سلیقه مردم ایجاد شد  .
گل ها :
رایحه‌ ای که شامل بوی یک یا چند گل متفاوت است . برای مثال ، عطر Beautiful از برند Estée Lauder رایحه ای گلی دارد .
سبز :
استشمام این رایحه با احساسی مانند بوی چمن پس از کوتاه کردن آنها ، برگهای سبز له شده و خیار همراه است . برای مثال می‌توان به Sisley’s Eau de Campagne یا Aliage از برند Estée Lauder اشاره کرد .
آبی :
جدید ترین طبقه در خانواده عطرها که از سال 1991 میلادی پدید آمد ازونی یا اقیانوسی نام داشت . عطر های دو جنسیتی (عطر های مورد استفاده هم برای خانم ها و هم برای آقایان ) حاوی چنین رایحه ای هستند و معمولا یک ماده مصنوعی بنام کالون که در سال 1996 تولید شد ، دراین عطر ها وجود دارد . کابرد این ماده در جهت تغییر جزیی در رایحه‌های گل ، شرقی و چوب می باشد . برای مثال می توان عطر Dune را که توسط Christian Dior تولید شده را نام برد .
مرکبات :
یک گروه بویایی قدیمی که تا این اواخر در ادکلن‌ های خنک و تازه کاربرد داشت . پیشرفتهای جدید امکان ساخت مواد جدیدی با رایحه‌های مشابه در این گروه را فراهم ساخته‌ است . در این زمینه می توان عطر Brut را نام برد .
میوه‌ای :
شامل عطری از میوه‌ها ، به غیر از مرکبات مانند هلو ، انگور فرنگی سیاه ، گونه‌ای قره قروت ، انبه ، میوه گل ساعتی ، و غیره می‌باشد . عطر Botrytis ساخته شده توسط کمپانی Ginestet مثال خوبی برای این گروه می باشد .
خوراکی :
رایحه ای با کیفیتی مانند ” خوراکی ” و یا ” دسر ” . این بو شامل نت‌هایی مانند وانیل ، لوبیای تونکا (tonka bean) و کومارین (coumarin) ، و ترکیبات مصنوعی طراحی شده با بویی شبیه به طعم غذا می‌باشد .  Angel Thierry Mugler یک نمونه از این عطر‌ها می‌باشد .

آیا عطر مصارف دیگری بجز استفاده آن روی پوست دارد؟
به هنگام استحمام, میتوان چند قطره از عطر دلخواه را در آب وان ریخت. در ضمن به هنگام شستشوی لباس های زیر نیز می توان چند قطره از عطر دلخواه را به آب شستشو ریخت یا آن را روی گل های مصنوعی اسپری کرد.
مواد دافع بو
حدود 2 میلیون غده عرق بر سطح بدن دست اندرکار تنظیم دمای بدن ‏هستند. این غده‌ها با ترشح آب که تبخیر آن اثر خنک کنندگی دارد، دمای بدن ‏را تنظیم می‌کنند. از این تبخیر ، اجزای جامدی به جای می‌ماند که عمدتا ‏سدیم کلرید و مقادیر کمتری پروتئین و دیگر مواد مرکب آلی است. ‏بوی بدن بیشتر از آمینها و مواد حاصل از هیدرولیز روغنهای چرب (اسیدهای ‏چرب ، آکرولیین و غیره) است که از بدن و از رشد باکتریایی در باقیمانده ‏حاصل از غده‌های عرق گسیل می یابند. برای آنکه بدن انسان وظایف خود را ‏به خوبی انجام دهد، عمل تعریق هم امری عادی و هم ضروری است. خود ‏عرق کاملا بی بو است، اما محصولات تجزیه باکتریایی چنین نیستند.‏
انواع مواد دافع بو
مواد دافع بو از سه نوع عمده هستند: یک نوع آنها ، بطور مستقیم تعرق را می‌خشکاند یا بعنوان مواد ‏منقبض‌کننده عمل می‌کنند. نوع دیگر آنها که بو دارند و بوی عرق را می‌پوشانند.
نوع سوم آنها که ترکیبات بودار را با واکنش شیمیایی برطرف می‌کنند. از جمله موادی که بعنوان قابض عمل می‌کنند، آلومینیم سولفات ‏آبپوشیده ، کلرید آلومینیم آبپوشیده (‏O‏2‏H‏6 . 3‏AlCl‏) ، آلومینیم کلروهیدرات ( در ‏واقع آلومینیم هیدروکسی کلرید ) و الکلها هستند. ‏
مواد بی‌بو کننده
از جمله مواد مرکبی که بعنوان عوامل بی‌بو کننده عمل می‌کنند، روی ‏پروکسید، روغن‌های اسانسی و عطرها و انواعی از مواد ضد عفونی کننده ‏ملایم هستند. روی پروکسید، مواد مرکب بودار را با اکسید کردن آمین‌ها و ‏ترکیبات اسیدهای چرب بر طرف می‌کند. روغن‌های اسانسی، عطرها یا ‏بوها را جذب می‌کنند یا آنها را می‌پوشانند و ضدعفونی کننده‌ها معمولا ‏عوامل اکسید کننده یا کاهنده‌ای هستند که باکتریهای ایجاد کننده‌ بو را ‏می‌کشند.‏
عطر درمانی چیست؟
در واقع این روش درمانی جزقدیمی ترین درمان هاست. گفته شده که به طور سنتی مصریان از روغن‌های خوشبو برای ماساژودرمان بیماری‌های گوناگون نیز استفاده می‌‌کردند. در دوران شیوع طاعون بسیاری از افرادجهت جلوگیری از انتشار این بیماری روغن‌های معطررا می‌‌سوزاندند زیرا اعتقاد داشتند که بوی خوش، طاعون را ریشه کن می‌‌کند.

این روش از دو طریق عمل می کند :
روش مستقیم-
تحریک کننده های اعصاب بویایی در واقع بوهایی هستند که که می توانند از طریق دستگاه عصبی سبب تحریک شدن و در نتیجه فعال شدن غدد درون ریز شوند که این عمل باعث می شود که پیک های شیمیایی-عصبی مانند آذرنالین و ایندورفین و... که نقش زیادی در تنظیم تعادل بدن دارند ساخته شوند و در نتیجه تعادل در بدن ما ایجاد می شود و عدم تعادل ها از بین می رود
روش غیر مستقیم-
با استنشاق یک بو مرکز حافظه ی بویایی فرد فعال شده . در این قسمت هربو، همراه با حس ما نسبت به آن بو ذخیره شده (اغلب حالتی که اولین بار با احساس یک عطر به ما دست داده) . وجود چنین مرکزی در مغز سبب می شود که یک بو به نظر ما خوب و دیگری بد باشد.
بعد از فعال شدن این بخش و به دنبال آن، دستگاه لیمبیک پیک های شیمیایی آزاد می کند و شما احساسی را پیدا می کنید که اولین بار با رتماس با این بو پیدا کرده بودید و در نتیجه ما احساس خوب و یا بد خواهیم داشت و اگر ما برای درمان از مواد معطری استفاده کنیم که حالتی خوب در بیمار ایجاد کند می تواند سبب درمان شود. به طور کلی این درمان روانشناسی و درمان فیزیکی را تواما دارد و با کمک به بدن و ذهن به درمان بیماران کمک می کند.
چگونه از این روش استفاده می شود؟
به این روش، بهبود با لذت نیز می توان گفت. زمان خاصی برای استفاده از این درمان بیان نشده و عطرهای مورد استفاده را میتوان به صورت اسپری در محیط زندگی فرد بیمار پخش کرد.
 
برای مثال چند عطر و موارد استفاده آن را معرفی می کنیم:
اسانس رز:
این اسانس یکی از اسانس هایی است که به سختی بدست می آید زیرا که به طور مثال 6 تن گلبرگ رز تنها 1 کیلوگرم اسانس یا روغن معطر می دهد. با الکل یا حلال ها، عصاره گیری می شود واین روش دو مزیت دارد یکی اینکه روش ارزانی است و دوما اینکه به بوی گلبرگ تازه نزدیک تر خواهد بود.
 
از بوی رز در روان درمانی ها استفاده می شود زیرا که حس هارمونی و امنیت در بدنمان ایجاد می کند و به ما کمک می کند تا به غرورمان مسلط شویم. انرژی دوست داشتن در فکر و فعالیت هایمان ایجاد می کند و در کل به قلب ما انرژی تازه می بخشد.
از سقط جنین ها جلوگیری می کند، گرفتگی های عضلات و خونریزی ها را متوقف می کند، مشکلات قائدگی و یائسگی را حل می کند و بهترین حمابت کننده ی روانی در دوران حاملگی است که بسیار بهتر از حمابت کننده های فیزیکی عمل می کند.
اسانس لیمو ترش:
این عطر از پوست لیمو ترش بدست می آید .و سبب بهبود قدرت تمرکز در افراد و نیرو بخشیدن به فعالیت های ذهنی وتحریکات عصبی می شود.

عطر لیمو ترش عطر قابل توصیه برای محیط های کار است زیراکه جو محیط کار را آرام می کند و باعث می شود که از اشتباهات انسانی پیشگیری شودهمچنین خستگی ، تنبلی و استرس را از بین می برد و ایجاد ارتباط را در محیط کار آسان تر می کند.
 
مانند دیگر اعضای خانواده مرکبات، لیمو ترش در ضد عفونی کردن محیط قدرتمند است و در درمان کم خونی، اسهال، فشا رخون بالا، کلسترول بالا، رماتیسم، بی اشتهایی، سردرد ، خارش و آسم موثر است.
اسانس وانیل:
این اسانس از دانه های گیاهی که در ماداگاسکار و اندونزی رشد می کند گرفته می شود خاصیت درمانی برای پوست دارد به همین دلیل در ساخت وسایل آرایشی از آن استفاده می شود.
از نظرروانشناسی داروی ضد افسردگی است زیراکه با بوییدن عطرآن احساس آرامش در افراد ایجادمی شود.
همچنین از نظر فیزیکی نیز فوایدی را به همراه دارد که می تواناز آنها خاصیت ضد درد بودن را نام برد .
بررسیها نشان می دهد، بوییدن رایحه درخت سدر، گل رز، یاسمن و چوب صندل برای رفع پرخاشگری و ستیزه جویی مناسب است.
انواع مختلف رایحه درمانی به شرح زیر است:
کمک به افزایش حافظه: انواع مرکبات، ریحان، نعناع، پونه وحشی، فلفل قرمز و چوب سر
درمان سردرد: بابونه رومی، انوع اسطوخودوس و رز
رفع اختلالات خلق و خوی: ریحان، شمعدانی، گل طاووسی، یاسمن، کاکائو، بابونه رومی، نرگس، انواع رز و اسطوخودوس
رفع استرس و اضطراب: پونه کوهی، انواع بابونه، چوب رز، درخت سدر، دارچین، چوب صندل، یاسمن، لانگ ای لانگ و عطر برکاموت
ضعف مدیریتی و عدم توانایی در انجام کارها: پونه، رزماری، بادرنجبویه، انواع نعناع و زنجبیل
درمان کمرویی: روغن یاس، بهارنارنج و مرزنگوش
شک و تردید: لیمو، گریپ فروت، انواع نعناع و چوب سرو
رفع استرس و کابوس شبانه: بابونه رومی، اسطوخودوس، انواع رز، چوب صندل و بهارنارنج
درمان وسواس: بابونه رومی، بهارنارنج و زنبق
کاهش علایم افسردگی: بابونه رومی، ریحان، شمعدانی، گریپ فروت، انواع اسطوخودوس، ملیسا و بهارنارنج
کاهش حواس پرتی: عطر لیمو، ریحان و ملیسا
رفع افسردگی پس از زایمان: رز، چوب صندل و بهارنارنج